Performans Değerlendirme Süreci

1) Kirterlerin Belirlenmesi : Performans değerleme sisteminde kriterler, başarıyı etkileyen tüm faktörler göz önüne alınarak seçilmelidir. Görev ve iş analizleri yapıldıktan sonra çalışanların ölçümlenecekleri açık – anlaşılır, işin özelliğine göre değişkenlik gösteren değerlendirme kriterlerinin tanımlanması gerekmektedir.

 Değerlemeye temel olan kriterler nelerdir?

 - Çalışmanın temel nitelik ve niceliği

 - İş bilgisi ve yeteneği

 - Bireysel Özellikler

 - Bireyin ilişki ve davranışları

2) Değerleme Standartlarının Belirlenmesi: Performans değerlendirme yapılabilmesi için, spesifik, ölçülebilir ve gerçeğe uygun ulaşılması mümkün standartlar belirlenmelidir.

Performans standartları nelerdir?

 - Miktar

 - Kalite

 - Zaman

 - Maliyet

3) Değerleme Periodlarının Belirlenmesi: İşletmeler açısından performans değerlendirme sistemini kurmak ve yönetmek zor ve zaman alıcıdır. Personel üzerinde baskı yaratmayacak, yöneticilerin verim alacağı en uygun görülen değerlendirme periodu; 6 ayda bir ya da yıllık yapılan değerlendirmedir.

4) Değerleyicilerin Belirlenmesi: Değerlemenin kim ya da kimler tarafından yapılacağı, organizasyon politikalarına bağlıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta, değerlendirme yapacak bireylere gerekli eğitimin verilmesi ve ön yargıdan uzak olmalarını sağlamaktır.

Değerlendirmeyi kimler yapabilir?

- İş görenin ilk amiri

- Özdeğerleme,

- Personelin iş arkadaşları

- Personelin varsa astları

- Müşteriler / Tedarikçiler         

Ücretsiz deneme için;
https://www.focuspys.com/app/UcretsizDene

FOCUSPYS: Şimdiye kadar ki en kapsamlı Performans Sistemi

Hayaliniz de ki Performans, Proje ve Kalite Yönetimi, Hepsi bir arada. Hemen Ücretsiz deneyin!

ÜCRETSİZ DENE!
F